Ik geef toestemming

Uw huisarts en apotheek houden ieder een eigen dossier over u bij. Hierin staat informatie die belangrijk is voor uw behandeling.

Uw huisarts legt vast wat uw klachten zijn en behandelingen die u krijgt. Uw apotheker registreert welke medicijnen u krijgt en voor welke medicijnen u allergische bent. Deze gegevens kunnen worden uitgewisseld met het LSP (Landelijk Schakelpunt).

Voor een heldere uitleg over het LSP kunt u videobeelden bekijken.

Bekijk deze video op YouTube
of accepteer cookies om deze content hier te laden

Alle cookies accepteren

Toestemming geven

Maakt uw huisarts of apotheek gebruik van het LSP? Dan zal hij of zij u om vragen om uw gegevens beschikbaar stellen via dit netwerk. Na uw mededeling uw officiële gegevens aan bij het door uw burgerservicenummer (BSN) door te geven.

Gegevens opvragen

Een andere zekerheid kan dan uw gegevens opvragen als dat nodig is voor uw behandeling. Het LSP zoekt aan de hand van uw BSN welke hulpverleningsgegevens over u beschikbaar zijn gesteld. In het netwerk staat alleen uw BSN vermeld en welke huisarts en apotheek gegevens over u beschikbaar hebben. Uw medische gegevens worden dus niet opgeslagen in het LSP.

Toestemming

Wilt u dat uw medische gegevens elektronisch kunnen delen? Dan kunt u toestemming geven als uw huisarts daarom vraagt.
Daarnaast kunt u het formulier uitprinten en invullen. Ook kunt u uw toestemming online regelen op www.volgjezorg.nl. Het kan zijn dat meerdere zorgaanbieders gegevens over u hebben die ze willen delen. Geeft u dan bij elke zorgaanbieder uw toestemming. U kunt uw toestemming altijd weer intrekken.

Wilt u het toestemmingsformulier invullen en uitprinten? Klik op de knop hieronder om het formulier te downloaden.

Toestemmingsformulier (pdf)

Zien wie uw gegevens heeft bekeken?

U heeft uw huisarts en apotheken toestemming gegeven. Zij kunnen uw belangrijke medische gegevens delen met andere zorgaanbieders. Dan wilt u natuurlijk ook weten wat er met die gegevens gebeurt. Dat kan. Met het overzicht toestemmingen en uitwisselingen op Volgjezorg.

Op deze overzichten ziet u welke gegevens uw huisarts en apotheken delen met uw andere medewerkers. En wanneer zij die gegevens beschikbaar hebben gesteld. Ook ziet u welke soorten gegevens zijn bekeken. En wanneer.

Meer weten over Volgjezorg?

Klik hier voor uitgebreidere informatie over Volgjezorg.